Vesti

Termin odigravanja utakmice FK Novi Sad i FK Borac iz Čačka je pomeren za nedelju, 4. novembar 2012. godine, u 13,30 časova.Kompletan tekst

Tabela 12. kola

28.10.2012 | kategorija TabelaKompletan tekst

Po notama Bogunovića

21.10.2012 | kategorija Novinski članci

Novi Sad – Banat 2:0 (0:0)

NOVI SAD: Stadion Detelinara, gledalaca: 400, sudija: Sremac (Ruma). Strelci: Bogunović u 59. i Maksimović u 75. minutu za Novi Sad. Žuti kartoni: Mijić, Čobanov, Mišan (Novi Sad), Vuković, Mihajlović, Stošković, Radosavljević (Banat).

NOVI SAD: Ristić 7, Mijić 8 (Skopljak 7), Čobanov 7, Babić 7, Božičić 7, Stančetić 7 (Lazarevski), Balabanović 7, Mišan 7, Maksimović 8, Bogunović 8, Nedeljković 8 (Vidović 7).

BANAT: Bajić 7, Tadić 6, Tasić 6, Jović 7, Vuković 7, Miletić 6 (Stošković 6), Janković 7 (Radosavljević 6), Ožegović 7, Radosavljev 6, Mihajlović 7, Atanasijević 6.

Od prvog minuta gosti iz Zrenjanina krenuli su ofanzivno, a kanarinci su prihvatili takvu igru. Već u 3. minutu Maksimović je prošao po levoj strani, uposlio Stančetića na petercu ali je golman Bajić sjajno izntervenisao. Minut kasnije prva prilika za goste. Mihajlović je izveo slobodan udarac sa nekih 25 metara, Ristić je traljavo odbio loptu, a zatečeni Vuković nije uspeo da iskoristi poklon.
Najbolju šansu da povedu, fudbaleri Novog Sada nisu iskoristili u 29. minutu. Bogunović je ubacio loptu u kazneni prostor gostiju koji su na trenutak zastali očekujući ofsajd, a Nedeljković je iz okreta sa peterce šutirao, ali je opet sjajni Bajić krajnjim naporom poslao loptu u korner.

Drugo poluvreme obeležila je još agresivnija i ofanzivija igra kanarinaca, dok su gosti pod naletima domaćina bili primorani da se brane. Igrao se 59. minutu kada su žuti došli u vođstvo. Maksimović je lob udarcem uposlio utrčalog Stančetića koji je šutirao u trku, a Bajić odbio loptu na drugu stativu gde je kapiten Novosađana glavom poslao pod prečku.
U 75. minutu, Stančetić je oboren na ivici šesnaesterca, a sudija Sremac pokazao na prekršaj. Slobodan udrac maestralno je izveo Novica Maksimović, poslavši loptu u donji desni ugao uspavanog Bajića. Jedini šut ka golu Ristića, fudbaleri Banata uputili su u 90. minutu.Kompletan tekst

Tabela 11. kola

20.10.2012 | kategorija TabelaKompletan tekst

Tabela 10. kola

14.10.2012 | kategorija TabelaKompletan tekst

Gradski derbi Slanobarcima

14.10.2012 | kategorija Novinski članci

Proleter – Novi Sad 2:0 (1:0). – Strelci: Vukasović u 27. i Žigić u 59. minutu

NOVI SAD: Stadion na Slanoj bari, gledalca oko 1000, sudija A. Vasić (Novi Žednik), strelci: Vukasović u 27. i Žigić u 59. minutu. Žuti kartoni: Kovačević (Proleter), Vidović (Novi Sad).

PROLETER: Jelić 7, Tanasin 7, Asani 7, Vukasović 8, Žigić 8, Kovačević 7, Rašiovan 8, Obradović 8, Drinić 7 (Švonja -), Tanušev 7 (Ivanić -), Babić 7 (Dragojević -).

NOVI SAD: Ristić 7, Mijić 7 (Lazarevski), Čobanov 7, Babić 6, Božičić 6, Stančetić 7 (Jovanović 7), Balabanović 7, Vidović 6 (Bajić 7), Maksimović 7, Bogunović 7, Nedeljković 7.

Preko 1000 gledalaca zadovoljno je napustilo stadion jer su igrači prikazali odličan fudbal. Ovoga puta zasluženo su slavili domaćini. Nakon početnog ispitivanja snaga prvi je pripretio Saša Bogunović ali je njegov udarac završio kraj gola. Dva minuta kasnije nakon slobodnog udarca Sekule Rašiovana Babić je prihvatio loptu oštro je uputio prema petercu gostiju gde je na mestu bio Ristić.

Dobro je dlanove raspoloženog Ristića zagrejao iz slobodnog udarca Rašiovan ali čuvar mreže Novog Sada nije ništa mogao da učini u 28. minutu, najbolji akter meča Marko Vukasović prihvatio je loptu na nekih 30 metara od gola povukao je nekoliko koraka i topovskim udarcem pogodio gornji levi ugao. Nije se euforija na tribinama stišala, a Obradović je žestoko opalio po lopti i ona se odbila od prečke u gol aut. U poslednjem minutu prvog dela Siniša Babić utrčao je u šesnaesterac, šutirao je, agolman Ristić je odbio loptu koja je došla ponovo do Babića, koji umesto mreže pogađa stativu.

I u nastavku se vodila bespoštedna ali fer borba za svaki pedalj terena. Pripretio je u dva navrata Bogunović, a potom i Balabanović ali je Jelić pravovremeno intervenisao. Pre drugog gola izveli su domaći kontranapad, Obradović je povratnom loptom uposlio Rašiovana koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao, a Ristić paradom skrenuo loptu u korner. Loptu je namestio Sekula Rašiovan, ubacio je na drugu stativu gde je najviši bio kapiten Branko Žigić i Ristić je morao po drugi put morao da vadi loptu iz mreže.

Najbolju priliku za goste imao je Saša Bogunović, odlično ga je uposlio Aleksandar Jovanović ali je Bogunović poslao loptu iznad stative.