Gradski derbi Slanobarcima

Proleter – Novi Sad 2:0 (1:0). – Strelci: Vukasović u 27. i Žigić u 59. minutu

NOVI SAD: Stadion na Slanoj bari, gledalca oko 1000, sudija A. Vasić (Novi Žednik), strelci: Vukasović u 27. i Žigić u 59. minutu. Žuti kartoni: Kovačević (Proleter), Vidović (Novi Sad).

PROLETER: Jelić 7, Tanasin 7, Asani 7, Vukasović 8, Žigić 8, Kovačević 7, Rašiovan 8, Obradović 8, Drinić 7 (Švonja -), Tanušev 7 (Ivanić -), Babić 7 (Dragojević -).

NOVI SAD: Ristić 7, Mijić 7 (Lazarevski), Čobanov 7, Babić 6, Božičić 6, Stančetić 7 (Jovanović 7), Balabanović 7, Vidović 6 (Bajić 7), Maksimović 7, Bogunović 7, Nedeljković 7.

Preko 1000 gledalaca zadovoljno je napustilo stadion jer su igrači prikazali odličan fudbal. Ovoga puta zasluženo su slavili domaćini. Nakon početnog ispitivanja snaga prvi je pripretio Saša Bogunović ali je njegov udarac završio kraj gola. Dva minuta kasnije nakon slobodnog udarca Sekule Rašiovana Babić je prihvatio loptu oštro je uputio prema petercu gostiju gde je na mestu bio Ristić.

Dobro je dlanove raspoloženog Ristića zagrejao iz slobodnog udarca Rašiovan ali čuvar mreže Novog Sada nije ništa mogao da učini u 28. minutu, najbolji akter meča Marko Vukasović prihvatio je loptu na nekih 30 metara od gola povukao je nekoliko koraka i topovskim udarcem pogodio gornji levi ugao. Nije se euforija na tribinama stišala, a Obradović je žestoko opalio po lopti i ona se odbila od prečke u gol aut. U poslednjem minutu prvog dela Siniša Babić utrčao je u šesnaesterac, šutirao je, agolman Ristić je odbio loptu koja je došla ponovo do Babića, koji umesto mreže pogađa stativu.

I u nastavku se vodila bespoštedna ali fer borba za svaki pedalj terena. Pripretio je u dva navrata Bogunović, a potom i Balabanović ali je Jelić pravovremeno intervenisao. Pre drugog gola izveli su domaći kontranapad, Obradović je povratnom loptom uposlio Rašiovana koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao, a Ristić paradom skrenuo loptu u korner. Loptu je namestio Sekula Rašiovan, ubacio je na drugu stativu gde je najviši bio kapiten Branko Žigić i Ristić je morao po drugi put morao da vadi loptu iz mreže.

Najbolju priliku za goste imao je Saša Bogunović, odlično ga je uposlio Aleksandar Jovanović ali je Bogunović poslao loptu iznad stative.